sultan-lokum
Sultan Lokum
26 Ağustos 2016
gullu-lokum
Güllü Lokum
26 Ağustos 2016
Tümünü Görüntüle

Sarma Karışık Lokum

sarma-karisik-lokum

Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu’da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa’da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla ’Turkish Delight’ adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.

Günümüzde pek çok kişinin severek tükettiği Özsümer lokum geleneksel damak tatlarımızın en güzel örneklerinden biri olarak sofralarınızdaki yerini alıyor.Lokum, su, şeker, nişasta, çeşitli aroma ve çeşni maddeleri kullanılarak yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır.Lokum doğal ve sağlıklı bir besin kaynaği olup, pek çok yararının olduğu bilinmektedir, karbonhidrat kaynağıdır. Kendine has elastik bir yapısı ve tadı vardır.
Doğal aromalar ve taze çöven suyunun özenle seçilmesi ile hazırlanan Özsümer Sarma Karışık Lokum; Hindistan Cevizli Sarma Karışık Lokum olarak 1 kg ve 5 kg kutularda satışa sunulur.