yaz_helvasi
Yaz Helva
26 Ağustos 2016
pekmezz
Pekmez
26 Ağustos 2016
Tümünü Görüntüle

Tahin

tahin_pekmez

Susam tohumlarının temizlenme ve kavrulma gibi işlemlerden geçirildikten sonra değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen kıvamlı ve son derece besleyici olan besin maddesine TAHİN denir.

Ülkemizde, tahin özellikle pekmez ile karıştırılmak suretiyle severek tüketilen bir besindir. bir çok soyrayı süsleyen geleneksel bir tattır.

Tahinin vücuda pek çok faydası vardır. Tahin hücreleri yenileme özelliği sebebiyle, gençlik kaynağıdır, yaraların kapanmasında etkilidir. Tahinin ham maddesi olan susam protein ve yağ deposudur. Enerji verir. Tahinde bol miktarda lesitin (vitamin E), vitamin B ve vitamin C bulunur. Cildi güzelleştirir. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır.

MİKTAR
—————–
KOLİ İÇİ ADET
——————
KOLİ İÇİ MİKTAR
—————-
500 gr 10 5 kg
1000 gr 6 6 kg
1500 gr 4 6 kg
18 teneke